marți, 15 mai 2012

Bichon Bolognese







Este un caine mic foarte elegant, cu aspect patrat. Capul este proportional fata de corp, craniul lat si plat, stop proeminent, bot destul de lung, proportional fata de craniu, acoperit cu par lung, nas mare si negru. Ochii sunt rotunzi, mari si negri. Urechile de forma triunghiulara, de lungime medie, sunt acoperite cu un par bogat, lung si lasate pe langa cap. Coada este destul de lunga, purtata rulat deasupra spatelui si acoperita cu par bogat. Parul este lung, fin, matasos, des, stralucitor si foarte bogat si acopera intregul corp, capul, coada, picioarele pana la labe. Este alb curat sau sidefiu si purtat cu o carare pe mijlocul spatelui.
Cainii de rasa Bichon Maltez sunt de obicei rezistenti la boli si sanatosi, putine exemplare prezinta rareori atrofie retinala progresiva sau  luxatie patelara. Au blanita intr-un singur strat si pierd mult mai putin par decat se poate crede la prima vedere si nu este predispus la infectii ale pielii si iritatii.
 Cainii de rasa Bichon Maltez pot fi foarte energici si sunt recunoscuti pentru iesirile ocazionale de activitate fizica exploziva, cand alearga in viteza maxima cu o agilitate uimitoare; chiar si asa sunt adecvati pentru viata in apartamente mici. Sunt foarte usor de dresat si felul lor de a fi jucausi ii face sa adore jocurile de aport. Inzestrati cu o inteligenta vie, deprind repede trucuri noi cu placere intrucat iubesc sa fie in gratiile stapanului. Aceasta rasa a fost creata indeosebi pentru a fi un companion deosebit, de aceea sufera sa stea singuri intervale mai mari de timp, se intristeaza si se plictisesc. Nu sunt compatibili cu copiii mici deoarece nu le plac atingerile neprevazute, bruste si pot fi usor raniti de acestia.
Se recomanda pentru familiile cu copii mai mari, care stiu sa fie atenti cu un catel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu