marți, 15 mai 2012

Amstaff

Este un caine de talie medie, puternic, musculos,bine construit, agil , gratios. Corpul sau este compact , scurt,lat.Are un cap mare,craniul este lat.Are maxilarele proeminente si nasul negru.Ochii sunt negrii, departati si adanciti in orbite.Picioarele sunt scurte si departate datorita pieptului sau , lat si adanc.Are o coada scurta si ascutita la varf, care nu se taie.Blana este scurta,dreapta , lucioasa si aspra.Poate avea orice culoare in afara de alb complet, dar cele mai intalnite sunt negrul , cafeniul si rosu inchis cu zone deschise la culoare.
Este un caine energic,curajos,loial,atent,galacios,tenace si dominant.Este foarte devotat stapanului si familiei acestuia, este agresiv cu alti caini de acelasi sex, iar cei mai multi caini din aceasta rasa se vor intelege doar cu specimene de sex opus.Va accepta alt animal de companie, de exemplu pisica, nmai daca a socializat cu aceasta de mic.
Daca nu a fost dresat corespunzator va avea tentinda de a se bate cu alti caini.
Are nevoie de dresaj de la o varsta frageda. El va trebui invatat sa nu traga de lesa pentru ca atunci cand va creste va avea o forta foarte mare si va fi greu de stapanit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu